Brochure

Hulpmiddelen voor ouderen: brochures

• Belastingaftrek voor mensen met hoge zorgkosten

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad lanceert ook dit jaar weer de website www.meerkosten.nl. Voor mensen met hoge zorgkosten biedt deze site een praktische hulp bij de belastingaftrek van zorgkosten en uitleg over andere financiële regelingen. Deze informatie kan hen een aanzienlijk financieel voordeel opleveren. Meer informatie kunt u lezen in de publicatie van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland of op www.meerkosten.nl. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de formulierengroep van het Meldpunt Capelle of van het Meldpunt Krimpen voor hulp bij belastingaangifte.

• Wegwijzer voor senioren van Capelle aan den IJssel

De Wegwijzer voor Senioren is bedoeld voor alle inwoners van Capelle aan den IJssel van 65 jaar en ouder.
In de Wegwijzer voor Senioren vindt informatie die u kan helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren. Het gaat om informatie op
het gebied van welzijn, zorg en wonen en op het gebied van activiteiten en organisaties.
Indien u de wegwijzer digitaal wilt bekijken kunt u hier klikken.

• Brochure ‘Ik heb wat, krijg ik ook wat?’

‘Ik heb wat, krijg ik ook wat?’ is een vraag die mensen met een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd vaak stellen.
Een vernieuwde brochure van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport geeft antwoord op deze vraag. De brochure bestaat al een paar jaar en is bestemd voor iedereen die hoge kosten maakt in verband met een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd. Het geeft een actueel overzicht van alle bestaande regelingen. En het beschrijft welke mogelijkheden er zijn, hoe ze werken en waar de mensen terecht kunnen voor een aanvraag of meer informatie. Klikt u hier om de brochure te downloaden.

• Overige informatie voor senioren

Op onze website kunt u veel informatie vinden voor senioren in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Daarnaast zijn er nog vele websites met senioreninformatie. Enkele links naar websites die contacten tussen senioren bevorderen en nuttige informatie bevatten vindt u op de website van Senioren Krimpen.