Hulpmiddelen

Voor sommigen van u zal het een hele stap geweest zijn, om toe te geven dat die rollator er echt moest komen. Niet iedereen heeft daar evenveel moeite mee. Voor sommigen is de rollator een echte uitkomst, waar ze niet meer zonder kunnen functioneren.

Hoe kiest u de juiste rollator?

Wat zijn nu dingen waar u op moet letten bij het kijken naar rollators? Ten eerste is het heel verstandig om van tevoren na te denken over de eisen waaraan rollators voor u persoonlijk moeten voldoen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende types te verkrijgen, dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gaat het er om dat u op veilige manier een stukje kunt lopen? Hoe zwaar steunt u er op? Wilt u er bijvoorbeeld ook een paar kleine boodschapjes mee kunnen doen? Moet de rollator u ook de gelegenheid bieden om even uit te rusten? Allemaal zaken die van belang zijn om een keuze te maken uit het grote aanbod rollators.

Rollators, altijd even handig?

Natuurlijk zal het een hele grote stap zijn, om een rollator te gaan gebruiken. En u zult ook zeker te maken krijgen met situaties dat u hem veel liever niet had gehad: opengebroken straten waar u niet op een normale en veilige manier langs kunt lopen. Sommige winkels lijken er ook niet op gebouwd te zijn dat er mensen met een hulpmiddel zoals rollator komen. De doorgangen zijn vaak zo krap dat, dat er behoorlijk veel van uw stuurmanskunst wordt gevraagd. Om over winkels en eetgelegenheden zonder een lift helemaal maar niet te spreken…

Wat is het voordeel van een rollator voor u?

Daar is een heel erg kort en simpel antwoord op mogelijk: u heeft uw vrijheid weer terug! U bepaalt zelf of u wel of niet de deur uit gaat, en wanneer u weer terug komt. Het is uiteraard heel erg fijn als u mensen om zich heen heeft die u met alles willen helpen. Zegt u nou zelf het fijnst is het toch wanneer u zelf de touwtjes weer in handen heeft? Helemaal met het voorjaar en de zomer in het vooruitzicht!

Bekijk alle rollators op www.rollatorweb.nl/rollators